SOBRE EL 2º FÒRUM BCN DONA I ESPORT

L’activitat física hauria de ser part de la rutina diària de tota persona. Des de molt petits hauríem de prendre consciència que “moure’ns” és bàsic perquè la nostra salut, tant física com mental, sigui bona. L’esport no és només un tema associat a la salut i els beneficis per a aquesta que s’obtenen de la seva pràctica, al voltant d’aquest món hi ha molts interessos socials i econòmics a tenir en consideració.

En la primera edició del Fòrum BCN Dona i Esport molts d’aquests factors van ser protagonistes en una jornada plena de temàtiques diverses i molt interessants. Tots ells sota el #trencantesterotips. Aquest mateix hashtag és el que seguirà sent el fil conductor de la nova edició del Fòrum. Perquè encara queden molts estereotips que trencar i volem seguir treballant per aconseguir-ho. En aquesta ocasió, les temàtiques giren al voltant de la salut, societat-educació, comunicació i gestió amb professionals i persones vinculades a aquests diferents sectors que ens oferiran les seves impressions i coneixements, en un marc de proximitat però alhora de debat i rigor.

Aquest any el Fòrum no només tindrà un sol hashtag, sinó que hi hauran dos: la novetat és #activegirls. Amb aquest nou concepte volem posar de manifest el que diuen les enquestes i que donen dades preocupants. Segons la darrera enquesta del Consell Superior d’Esports publicada el 2010, tots els joves comencen a deixar la pràctica d’activitat física a partir dels 12 anys, però en el cas de les noies aquesta caiguda és de 20 punts per sobre dels nois. Aquestes xifres ens han de fer reflexionar a tots, famílies, institucions, educadors …… NO fer esport implica moltes coses i en general no són positives.

 Des de el Fòrum BCN Dona i Esport tenim com a objectiu aconseguir que hi hagi una “petita revolució” i que a la llarga entre tots aconseguim revertir aquesta tendència negativa.

 Us esperem a totes i tots perquè entre tots seguim #trencantestereotips

1) A Barcelona, ja hi ha més dones que homes que facin esport.Un 51,2% davant un 48,2%.

2) Fòrum adreçat a les dones: són les que prenen el 80% de les decisions de compra

3) Barcelona és: Mediterrània, femenina, esportista, oberta, sostenible ,solidaria, saludable, cosmopolita i compromesa